• 43
  • 0

Güzelliğin ve estetiğin vazgeçilmez unsurları arasında gözler ve göz kapakları gelmektedir. Bu önemi özellikle yaşlanmanın ilk belirtilerinin gözlendiği bölge olmasından da kaynaklanmaktadır.

Kişinin otuzlu yaşlarına girmesi ile birlikte üst göz kapağı bölgesinde sarkma ve yığılmalar meydana gelebilmektedir. Yine aynı yaşlarda alt göz kapaklarında torbalanmalar oluşmaya başlamaktadır. Bu torbalanmalar gözaltı yağı dokusunun deformasyon yaşaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Tüm bunlar göz kapaklarının boyunun uzamasına, kişinin mimiklerine bağlı olarak gözün kenarlarında kaz ayağı olarak tanımlanan kırışıkların oluşmasına neden olmaktadır.

Üst göz kapaklarında bahsettiğimiz sarkmalar kadınların bu bölgeye kalem sürememesine neden olacaktır. Yine aynı yaşlarda gözaltlarında morluklar ve çökmeler gelişebilmektedir. Ayrıca bu bölgede göz altı torbaları ile yanağın ayrılmasına neden olan gözyaşı oluğu adı verilen bir hat oluşmaktadır. Bu hat oldukça derindir. Üst göz kapaklarında oluşan yığılmalar gözün açılmasını dahi zorlaştırabilmektedir. Yığılmaların etkilerinin ortadan kaldırılması için kişi sürekli olarak kaşlarından yardım alacaktır. Kaşların sürekli olarak kaldırılması ise baş ağrıları ve alın çizgilerinde kalınlaşma ile karşılaşacaktır. Yıllar geçtikçe daha da belirginleşen durumlar kişinin sağlıksız, yorgun ve yaşlı bir görünüme sahip olmasına neden olacaktır.

Göz kapakları için gerçekleştirilen estetik ameliyatlar ile kaz ayaklarının, morarmaların torbalanmaların, yığılmaların, sarkmaların giderilmesi amaçlanmaktadır. Kişi bu sayede daha dinamik ve genç bir görünüme sahip olacaktır. Göz çevresi için gerçekleştirilen estetik ameliyatlar ile alt göz kapağı yanakla birlikte, üst göz kapağı ise alın ve kaşlarla birlikte değerlendirilmektedir. Üst göz kapaklarındaki fazla deri çıkarılarak sarkmalar, yığılmalar giderilmektedir. Gerekiyorsa kaşlara kaldırma işlemi uygulanmaktadır. Göz kapaklarında düşüklük olması durumunda ise göz kapağının kaldırılmasına yardımcı kaslar kısaltılmaktadır.

Gözlerde çöküklük olması durumunda ise dolgunlaştırma işlemi yağ verilerek gerçekleştirilmektedir. Alt göz kapaklarında bozulan yanak ve göz kapağı ilişkisi düzeltilmektedir. Bu bölgede toparlanan yağların çıkarılması ve yanak üzerine taşınması mümkündür. Gerek olması durumunda göz çevresine ve yanağa yağ enjeksiyonları gerçekleştirilir. Bu işlemler tek başına gerçekleştirilebileceği gibi yüz gençleştirme ameliyatının bir parçası olarak da düşünülebilmektedir

Göz Kapağı Estetiği Kimlere Yapılır?

Blefaroplasti olarak da tanımlanan göz kapağı estetiği genellikle 35 yaşından sonra ihtiyaç duyulan bir operasyondur. Fakat kişinin üst göz kapağında yapısal olarak fazla doku varsa veya düşükse, alt göz kapaklarında belirgin bir torbalanma varsa daha erken yaşlarda ameliyat gerçekleştirilebilir.

Göz kapağı estetiği estetik ve plastik cerrahi uzmanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu işlemin belirttiğimiz uzmanlar tarafından gerçekleştirilmemesi çeşitli sorunları beraberinde getirebilmektedir. Bu sorunlar arasında daha çok;

  • Göz kuruluğu
  • Göz şekillerinin bozulması
  • Gözleri kapatamama
  • Alt göz kapaklarında şekil bozuklukları

 

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları

Göz Altı Işık Dolgusu:

Alt göz kapaklarında oluşan torbalanmalar, yanaklar ve gözaltları arasındaki çöküklük ve oluklar göz altı ışık dolgusuyla başarılı bir şekilde giderilmektedir. Işık dolgusu uygulaması ilgili bölgeye eşit bir şekilde yayılması sayesinde etkisini gösterecektir. Vücut dokularında yer alan saf hyalüronik asit dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. İlgili maddenin günümüzde başarılı birçok sonucu bulunmaktadır. Bu malzemenin tercih edilmesi gözaltı morluklarının belirgin bir şekilde azaltılmasını da sağlamaktadır. Uygulamanın hemen ardından sonuçlar görülebilir. Morarma ve şişme çoğu zaman hiç olmaz. Uygulamadan elde edilen başarılı sonuç yaklaşık olarak 1 yıl sürmektedir.

Jet Plazma:

Plazma enerjisi ile göz kapağı estetiği, Plexr estetiği, plazma enerjisi ve ameliyatsız göz kapağı estetiği olarak da adlandırılan uygulamanın performansı bir hayli yüksektir. Jet plazma cihazı ergonomik ve kablosuzdur. Maddenin dördüncü hali olarak tanımlanan plazmanın kullanılması ile dokuların yenilenmesi sağlanmaktadır. Cihaz sadece uygulama yapıldığı alana etki gösterdiğinden kesinlikle çevre dokulara zarar vermemektedir. Uygulama sayesinde alt göz kapaklarındaki torbalar giderilir, kazayağı adı verilen kırışıklıklar azaltılabilir, üst göz kapağı kaldırılabilir, göz kapakları gerilebilir.

Göz kapaklarında yer alan yağ bezelerinin tedavi edilmesini de yardımcı olan uygulama 5 – 20 dakika aralığında sürmektedir. Lokal anestezi altında gerçekleştirildiğinde ağrısızdır. Kişi uygulama sonrasında hemen günlük aktivitelerine devam edebilir. Uygulama etkisini 2 – 3 yıl kadar göstermektedir.

Botoks:

Kaşların arasındaki, göz çevresindeki ve alındaki kırışıklıkların, çizgilerin tedavisinde botoks çok iyi yanıt vermektedir. Botoks uygulamasının alın bölgesine gerçekleştirilmesi durumunda göz kapakları ve kaşlar da değerlendirilmektedir. Kaşların kaldırılmasında daha başarılı sonuçlar elde edilebilmesi için bazen botoks yönteminden yararlanılır. Kaşların arasında ve burun kökünde bulunan, kişiye yaşlı bir görünüm ve sert bir ifade veren firavun çizgileri ile aslan çizgileri de botoks ile giderilir. Botoks ile giderilen çizgilerin arasında yanak ile burun kökü arasındaki bunny çizgileri ve göz çevresindeki kaz ayakları da yer almaktadır. Botoks sonrasında elde edilen görüntü 4 – 6 ay kadar sürmektedir.

Yorum Bırak

Mail adresiniz yayımlanmayacaktır, Lütfen zorunlu alanları doldurun *